Fest!!

Oskars kalas i gårkväll var en höjdare. Vacker pyntad lokal, jättegod mat, massor med trevliga människor som alla bjöd på sig själva i många härliga och roliga framföranden. Oskar måste vara nöjd med uppvaktningen och alla hurraropen och både Pernilla och Oskar kan känna sig helt nöjda med  den lyckade festen. TACK KÄRA NI! 
Hemfärden gick via Skir där vi hämtade husvagnen som vi ska använda nästa lördag då vi åker till Skåne och firar Sten som fyller 70. Det var tre trötta barn i baksätet. Flickorna somnade men inte Adrian. Han var övertrött och kunde inte sova i natt, men han sover nu i stället. Själv har jag sovit ca 2½ timme och känner mig ganska mosig. Vi har varit och hämtat hundarna som nu är med Rolf och Carro på promenad. Jag ska försöka sova en stund.

God middag!

Dagens höjdpunkt var att vi var bjudna på middag hos kära syster och svåger. Jonny och Jalle var också inbjudna. Vi fick helstekt entrecote med champignoner, stekt lök och morötter och inlagd sommargurka, nypotatis och underbar sås. Det var gott!!! Gun-Britt beklagade att vi inte fick någon efterrätt men hon hade bakat en härlig jordgubbstårta med marängtäcke och grädde som vi fick till kaffet efter maten. Hade vi fått efterrätt också så hade vi inte orkat resa oss från bordet. Det var väldigt trevligt att sitta och prata med alla. I morgon kommer Oskar S. hit en stund och berättar om sitt artistliv. Det är roligt att de gamla eleverna hör av sig ibland.

Växjöbesök

I dag har Håkan, Lovisa och John varit på besök. Dom åkte tåg hit. Efter middagen var jag hos min frissa och klippte av mig allt hår. Nu har jag en mycket bekväm frisyr. Skönt!
När jag kom tillbaks åkte vi allihopa in till 3 G. Hemlagad glass och kaffe var mumsigt. Sen kände maskulinerna i sällskapet  för en promenad medan Lovisa och jag tog bilen till Amiralitetskyrkan och gubben Rosenbom. Efter att vi hade lagt några mynt i gubbens huvud for vi vidare till Stumholmen. Där gick åter herrarna åt sitt håll och undersökte noggrant båten Bremön från botten till toppen (eller vad det kallas på båtar). Lovisa åkte rutschkana genom Rollofs huvud. Jag satt och passade bilen på förbjuden parkering. Sen åkte vi hem och åt varmkorv och familjen Ferner tog bussen till Emmaboda där dom skulle byta till tåg. Nu har Rolf och jag sett Morden i Midsomer. Det är konstigt att det finns något folk kvar där efter allt mördande.
Nu är dagen slut och det återstår bara att säga godnatt. Det har varit en bra dag och det var mycket trevligt att ha barn och barnbarn här.

Semesterplanering

Nu har vi köpt vår semesterresa. Det blir Kiruna i september. Spännande för mig som aldrig har varit så långt norrut tidigare. Rolf var där någongång när han var barn så det blir ju ett trevligt återseende för hans del. Nu letar vi boende men det finns ganska mycket att välja på så det ska nog gå det också.
Vädret i dag är grått och mulet. Jag hoppas att Pernilla och Oskar har bättre tur.
I dag är det bara slappa som gäller. Ingenting framför mig förrän i slutet av juli. Skönt. Nästa vecka ser vi fram emot Oskars kalas. Det ska verkligen bli trevligt.

Konsert

Vår Midsommarkonsert gick bra. Det kom en del folk också. Bl.a Håkan J., Karin och Lasse, Jinnevall m fru, samt en del Holmsjöbor som jag känner. Det var trevligt. Nu är jag väldigt trött. Rolf bjöd på ost och kex när vi kom hem och skulle vi se Kommisarie Morse på TV-n men vi spelar in andra hälften för vi orkar inte sitta uppe så länge till.
Det är skönt att det är söndag i morgon. God natt!

Midsommardag

Vaknade av åskan i morse, men den var långt borta. Regnet däremot var nära. Det kom några rejäla skurar. Rolf gick ut och hissade flaggan mellan skurarna och han kunde också gå ut med hundarna utan att bli väldigt blöt. Jag hoppas att Pernilla och Oskar har bättre väder på Västkusten. Just nu är himlen blå men man vet inte hur länge.
I går var Ryssbyborna här och vi spelade kort och hade det mysigt. Vi var på Lövmarknaden i förrgår men inte fick jag tag på någon tjusig hatt inte, Rolf däremot fick en stilig halmhatt.
Efter disken i går upptäckte jag att det rann vatten under diskbänken. Det var inte roligt. Det var en propp till ett rör som hade försvunnit (proppen alltså, inte röret) så nu får vi bara hälla ut vatten väldigt långsamt tills någon kommer hit och reparerar.
I kväll ska Ulrica och jag ha konsert i Tving. Hoppas att det kommer några och lyssnar. Det är vår sista sommarkonsert för i år. Jag har några kvar men inte med Ulrica.
Det blåser ganska rejält ute och flaggan viftar så fint. Jag tycker att det är så vackert!
                                
                                                                        
  

Lövmarknad

                           

I dag är det Lövmarknad! Vi ska alldeles snart åka in till den stora staden Karlskrona för att trängas med folk och göra av med pengar. Solen skiner än så länge och vi hoppas att det håller i sig. Oskar och Pernilla är redan på väg så vi kanske träffas där.
I går just när jag skurade trappan och klockan var halv sju på kvällen kom jag på att vi ju skulle gå på konsert och höra Johanna och Ulrica. Då blev det helt plötsligt jättebrått. Rolf var ute med hundarna så jag fick ringa honom och säga att han skulle vända hem fortast möjligt. Vi hann till Fridlevstad och kom just innan dom började. Jag tyckte att jag luktade Ajax lång väg men det gjorde inget. Det var en fin konsert. Tyvärr är sommarkonserterna inte så välbesökta men de som var där fick en fin stund. I övermorgon är det min tur att sjunga.


Skönt uppvaknande.

Visst har jag det jättebra! Varje morgon kommer Rolf in och väcker mig med en puss och talar om att frukosten är färdig. Sen blir det frukost och tidningsläsning i varsin lokaltidning. Sen är det hundarnas tur. Kia har gått och väntat på frukosten ett slag men Frasse stiger inte upp förrän hundmaten skramlar i bunken. Då sträcker han på sig och viftar på svansen och kommer ut i köket.  När Rolf ropar på dem och säger att det är promenaddags så springer dom ut i köket och sättar sig och stirrar stint på godisburken, för dom brukar alltid få en frolic innan promenaden. Först därefter följer dom med ut på promenad. Dom har sina vanor - eller ovanor. Men det är vi som har lärt dom.
Nu har jag nästan semester. Konserten på söndag är mest ett nöje. I dag ska vi dammsuga och torka golven inför vårt besök. Har man hundar så blir golven snart smutsiga.


Lagom svalt!

 Just nu skiner solen. Det är skönt efter regnvädret i natt, men dett är stora moln på himlen. Hoppas att det blir uppehåll på lövmarknaden i övermorgon. Då ska vi nog åka in till staun Rolf och jag. Vi var inte inne förra året. Då gick ju Rolf med rollator och det kan inte vara lätt på kullerstenarna på torget. Men i år ska vi in för jag ska nog köpa en plånbok, karameller(ett måste) och en tjusig sommarhatt. Visserligen använder jag inte hatt så ofta men jag gillar hattar. Lite jordgubbar att bjuda smålänningarna på ska vi nog också köpa.
I går hade jag terminens sista lektioner på Medborgarskolan. Det var två trevliga lektioner.
I Söndags var vi på Hembygdsön. Jag hade bjudit dit Bosse med sin assistent och sin son. Vi åt våfflor med glass och grädde och sylt. Det var gott!! Bosse är min talelev. Han är den mest positiva människa jag vet och han gör hela tiden framsteg. Sådana elever är roligt att ha.
Snart kommer Ulrica hit så nu blir det att klara strupen och sjunga lite.


Vilket åskväder!

I natt vaknade jag av att det åskade. Jag steg upp och stod och tittade ut på ovädret. Ett slag haglade det så att gräsmattan var alldeles vit. Bilarna som körde förbi  nere på vägen fick plöja sig fram genom vatten och hagel. Som följd av vädret har vi haft lite problem med internet. Men nu tycks det funka.
Rolf är just nu i stan och jobbar med att rensa parkeringen utanför IOGT men han kommer hem senast halv fem för då behöver jag bilen. Jag ska till Medborgarskolan för att ha mina sista två lektioner för denna terminen. Sen tar jag sommarlov. Det ska bli skönt. Jag har visserligen en konsert kvar på Midsommardagen men vi har redan haft tre konserter i förra veckan så vi kan förhoppningsvis vårt program. Det blir inte helt samma som de andra konserterna men i stort sett.
I går fyllde svägerska Lena år och i morgon fyller systerdotter Lena. Gerd skulle också ha fyllt år i morgon. Det känns vemodigt att hon inte finns längre.
I morgon kommer Ulrica hit så vi får ta igenom programmet och i övermorgon ska Rolf o jag gå på konsert i Fridlevstad. På torsdag kommer Pernilla  och Oskar hit. Det blir trevligt. Vi kanske ses på lövmarknaden först.
Bredvid mig på soffan ligger en som vanligt mycket trött men nybadad (i förrgår) Frasse. Kia ligger i tamburen och väntar
på Rolf. Här är lugnt och fridfullt.


Vilken helg!!

I Fredags på Sveriges Nationaldag var vi hos Pernilla och Oskar och firade Pernillas födelseda med grillat i trädgården och jordgubbar och roliga blågula dammsugare. Det var som vanligt trevligt att träffa Pernilla och Oskar och Pernillas föräldrar och syster med familj.
I lördags sjöng  jag i Sillhövda kyrka och det var speciellt roligt eftersom Evert och Gun-Britt och Jalle kom dit. Så fick jag veta att jag eventuellt skulle hoppa in och ha konsert på söndagkvällen också för den sångerskan som egentligen skulle ha konserten kände sig dålig. På söndag förmiddag var jag i Kolboda och jobbade med Aspökyrkans kör då började jag känna mig förkyld. Örat värkte och halsen sved. Då ringde Ulrica och bekräftade kvällens inhopp i Möljeryd. Det blev Echinaforce och C-vitamin i mängd för att mota förkylningen och minsann, det hjälpte. Kvällens konsert gick väldigt bra. Måndagen kom förkylningen lite smått tillbaka men dunderkuren igen och skrämma bort den eländans snuvan. I går hade vi en konsert i Nättraby kyrka tillsammans med kyrkokören och Olle Lind. Den gick helt enkelt jättebra. Men nu är jag ordentligt trött. Nu tänker jag bara lata mig i dag och ha det skönt och inte sjunga en enda ton.
Kram!

Sommar, sommar, sommar....

Fortfarande härlig sommarvärme. På balkongen svalkar det faktiskt något i vinden. Det är så skönt att sitta där och bara njuta.
I tisdags var vi hos Kerstin och Pelle. Dom har ett paradis vid Kalmarsund. Vi blev bjudna på grillat och en härlig rabarberpaj till efterrätt. Mums!!! På hemvägen hämtade vi Frasse som har varit på pensionat i nästan  fjorton dagar. Det har blivit mer och mer problem med hundarna. Kia har lugnat ner sig betydligt. Det är inga som helst problem när jag har elever hemma men Frasse triggar upp henne så hon flyger på honom och det tycker jag är så otäckt så  jag blir rädd. Detär väl tveksamt om vi kan behålla båda hundarna. Men vilken av dem ska vi placera om? Vi tycker ju om båda. Dom är ju så fina var för sig, det är bara när dom är tillsammans som det blir problem. Det blir inte lätt.
I morgon ska vi i alla fall ha trevligt och åka till Ryssby och fira vår kära Pernilla som fyller år i övermorgon. Hoppas att det fina vädret håller i sig. Det är så vackert längs vägarna med Ginst, Tjärblomster och Lupiner och denna mängd av Hundkex. Visst är naturen underbar.

RSS 2.0