Regn, regn, regn!

Visst behöver vi regn men det är inte kul. Rolf och Kia har varit ute på morgonpromenad och Kia är VÄLDIGT blöt. Vi har en regnrock till henne men den har blivit för liten så vi måste snarast skaffa en ny. Hon har ju så mycket päls och den tar så lång tid att torka. Just nu går hon omkring och rullar godisbollen. En boll med hål i där man stoppar in godis som hon sen ska försöka få ut. Hon brukar klara det ganska bra.
I eftermiddag ska vi till G-B o E och i kväll ska vi höra ABF´s manskör på IOGT. Dom brukar alltid sjunga in våren där i maj.
Min rygg är ovanligt dålig i dag, den blir sämre och sämre för var dag. Jag hoppas att jag orkar hjälpa till något vid flytten. Det är inte kul att behöva be om hjälp till allting.

17 maj

I dag gratulerar vi alla norrmän på Norges Nationaldag. Solen skiner här och jag hoppas att den gör det över alla som firar idag.
I går fick vi veta att vi får även den andra lägenheten i sommar. Vi kan flytta dit den 1 augusti. Det blir skönt så slipper vi belamra garaget så länge. Övervåningen kommer att användas som gästrum och målarrum. Som vi har det just nu är det trångt om saligheten.
I går var vi på konsert och lyssnade på Johanna och Ulrica. Det var trevligt, men det är det ju alltid när man får höra duktiga artister. Det var inte så mycket folk men jag träffade flera bekanta. Folket var väl hemma och lyssnade på schlagerfinalen. Norge vann och det var tydligen väntat. Synd att Sverige kom så långt bak.
I dag är det som sagt den 17 maj. Ingvars födelsedag. Han skulle ha blivit 70 år i dag. Det är många tankar som kommer upp. Jag skulle ha lagt en blomma på graven om jag hade kunnat,men det är för långt bort.

Sköna Maj

Ja - så är vi redan i mitten av maj. Vart tar tiden vägen?  Det är skrämmande så fort dagarna rinner iväg. Valborgshelgen var varm och torr, alldeles för torr. Allt firande ställdes in pga brandfaran, men 1 maj åkte Rolf o jag till Silverforsens kaffestuga och hade en mysig stund och lyssnade på trubadursång. Sen har vi varit på operor, 2 st faktiskt. Dels Nürnbergerdockan av AD.Adam dels Askungen av Rossini. Båda två till högsta belåtenhet. Sjukhusbesök har vi också hunnit med. Jag ska tillbaks men inte före flytten. Man ska gå in i ryggen och lägga en blockad. Det låter inte trevligt men om det hjälper så vet man var man ska operera och då blir det nästa steg. Tills dess är rollatorn min goda vän. I dag har vi varit på Ön och fikat och ätit våfflor tillsammans med Wille och Matte från TV4 m.fl.
Nu är det bara ca 14 dagar tills vi får tillgång till nya lägenheten. Vi kan då börja sätta in sådant som vi är speciellt rädda om. Men flyttlasset går inte förrän den 10 juni.
I morgon ska vi på konsert i Fridlevstad. Nästa fredag sjunger jag på begravning och på söndagen sjunger jag i Eringsboda kyrka och senare också i församlingahemmet. Sen blir det inte någon sång förran den 14 juli då Oskar och jag har konsert i Nättraby kyrka. Det ser jag fram emot.

RSS 2.0