Redan onsdag.

I måndags hade jag en ny sångelev. Det var en trevlig och duktig ung flicka som nog kan bli riktigt bra om hon jobbar flitigt.
I går var vi på Lisas sjökrog och åt en god middag tillsammans med G-B och E. Det var vår födelsedagspresent till G-B som vi inte har kunnat leverera förrän nu. Antingen har dom varit för upptagna eller har det varit för sent på eftermiddagen men nu, äntligen, passade det. Det var mycket gott.
I går hängde jag också några målningar i församlingshemmet. Där är vägkyrka nu och då bad dom att jag skulle lämna dit några av mina alster. I dag har jag också sjungit vid andaktstunden kl 14. Det var inte mycket folk men några var där i alla fall. Sen satt vi utanför kyrkan och fikade och åt nyplockade hallon. Georg var där också och han hade med sig till mig en påse med kantareller som han hade plockat på förmiddagen. Så nu har vi ätit en god kantarellomelett.
I morgon har jag en ny elev igen. Det är alltid lite spännande att höra vad det finns att jobba med. Hoppas att det är en bra en.
 

Regn igen

Nu regnar det igen. Det gjorde det i går med, men det stod på löpsedlarna att det ska bli bättre och det stämmer nog för sämre kan det inte bli.
I fredags var Jörgen, Iris och Gunilla här och vi övade inför underhållningen i skogen. Hoppas att det kommer mycket folk.
I går var vi först på födelsedagskalas på Senoren. Gunilla fyllde år och hon bjöd i oss på smörgåstårta och hallonbakelser hos sin syster på Senoren. Dom har ett underbart hem alldeles vid havet med den mest vidunderliga utsikt. Jag blev nästan lite avundsjuk, men bara nästan. Nu har vi också ett härligt hem, nu när vi har fått båda våningarna. Nu ska vi bara möblera övervåningen så den blir fin. Vi var på loppis i dag och köpte en bra byrå för 50 kr och två taklampor för 75. Tala om fynd!
Efter Gunillas kalas i går åkte vi till Flymen och hörde en konsert med Michael och en jätteduktig gitarrist. Dom spelade musik från områdena kring Medelhavet. Det var en mycket bra konsert.
Nu har Rolf vaknat efter sin middagsvila nu ska vi ha lite fika.

Nu är det lugnt

Så har Oskar och jag haft konsert i Nättraby. Det var väldigt roligt att så många vänner dök upp. Oskar fick mycket beröm för sina vackra kompositioner.
Det var som vanligt roligt att träffa Pernilla och Oskar. Jag fick en fin och en ful present från deras semesterresa och blommor. Dom är alltid så generösa.
I dag har vi fått nycklarna till lägenheten uppepå så nu kan vi börja flytta upp möbler dit. Det blir skönt. Vi kanske rent av hinner bli klara tills Martin med familj kommer. Det skulle inte vara så dumt. Vi  får göra så gott vi kan.


Buketten som Pernilla hade med sig.

Äntligen regn!

Nu har vi fått regn. I går kom riktiga skyfall och häftig åska. Vi var på vernissage i Långasjö och såg härliga bilder och pratade med konstnärinnan. Det ärett par i Långasjö som har en ombyggd stor lada dit dom inbjuder kända konstnärer. Förra veckan var det Sven Ljungberg som ställde ut och nu är det en stockholmskonstnär. Det är trevligt att komma dit. Det är en precis lagom utflykt. Sen åkte vi till Emmaboda och handlade och precis när vi hade betalat så slog blixten ner i närheten så all ström försvann, så de som kom efter oss fick vänta en stund för det fanns ju ingen ström till kassorna. Samtidigt kom regnet och det var ett verkligt skyfall. På vägen hem regnade det så vi fick köra väldigt långsamt. Jag var lite orolig för Kia var ensam hemma och förut när det har åskat har hon varit väldigt orolig. Men denna gången lyfte hon bara på huvudet och tittade på mig när det smällde som värst. Hon reagerar inte särskilt mycket på smällar. Häromdagen smällde det från grannens tomt. Det var förmodligen en sån där festkanon som lät och hon bara reste sig lugnt och tittade mot grannens. Ingen alls skotträdsla alltså. Skönt.
I dag ska vi åka till Växjö och sätta blommor på Gunnels grav. Det är 10 år sen hon gick bort. Sen när vi kommer hem ska jag fortsätta mitt tråkiga arbete med att få alla noter på plats.

RSS 2.0