Adventstid

Denna veckan har varit trevlig på många sätt. I onsdags hade vi avslutning i målarkursen. Jag bjöd traditionsenligt på smörgåstårta drån Gylles. Det är den absolut godaste smörgåstårtan som finns. Sen hade jag luciorna och det var trevligt. I torsdags var det avslutning i målargruppen. Herrarna bjöd på julbord. Det var en jättetrevlig fest med kluriga tipsfrågor och julklappslekar, Börje visade mycket fina bilder på konst av olika slag. Intressant. I går gjorde jag klart Näckrosbladet och var och kopierade det. På kvällen var vi på missionsauktion i Ledja gamla skola. Där var packat med folk och varmt så man höll på att avlida. Men det var trevligt ändå. I dag har vi letat upp adventsljussstakarna och stjärnorna och satt upp dem så nu lyser det skönt i alla fönstrena. I morgon är det första advent och då får vi tända det första ljuset och läsa tillhörande dikt, allt enligt traditionen.
        


Halsbesvär

I måndags var jag hos halsdoktorn med min hals som bara har blivit sämre och sämre. Jag blir hes och får ont i halsen så fort jag sjunger eller talar en stund. Jag trodde att det var fel på min hals men doktorn konstaterade att min stämband var mycket fina och att allt såg bra ut men att felet är en medicin som jag har ätit en tid och som har just dessa biverkningar. I dag har jag fått ny och förhoppningsvis bättre medicin. Jag ska ju snart sjunga. Den 5 har jag mysträff och den 7 sjunger jag vid två adventskonserter. Den 9 sjunger jag i K-na och Annandagen i Tutaryd samt Trettondagen en hel julkonsert i Tving. Sen den 18 sjunger jag i Nättraby och då blir det troligen Negro Spirituals. Så visst måste jag bli bra i halsen!!!
I morgon är det avslutning i målarcirkeln och även för mina sångelever och på torsdag har målargruppen julfest och då är det herrarna som sköter om allt. Vilken tur jag har som började i år.

Netta Lörv  och  Karla Prosig har också med sig till julbordet som nu börjar bli fullt.
För övrigt har vi knappt någon snö. Det är ett mycket tunt pudertäcke på marken och det är skönt så länge det inte regnar.


Julbord är mums!

Bra slut på en fin vecka

Jo då, vi fick tårta på kära systers kalas, först två sprters smaskiga smörgåstårtor därefter två sorters smaskiga tårtor , en prinsess och en chokladmousse. Jättegott. Och så träffade vi släkt och vänner. Det v ar mycket trevligt. G-B blev mycket glad för tavlan jag hade målat och som hon fick som extrapresent.
I går hade jag luciorna dom var fortfarande trevliga och duktiga. På kvällen var Rolf och jag på opera i Emmaboda och såg Fausts fördömelse av Berlioz direkt från Metropolitan. Själva operahandlingen var inte  direkt spännande men det var bra sångare och jättevacker musik och hejdlöst påkostad scenografi men en enorm teknik. Sångarna gick uppför väggarna och ibland flög dom omkring i luften och ibland simmade dom och dansade under vattnet (vattenbaletten var givetvis som projektion men det var häftigt)
I dag åkte vi till Pukeberg i Nybro för att se en konstutställning i den vackra konsthallen. Det var en av mina målarkollegor i nya gruppen som har utställning där. Det var mycket fint att titta på, både i den utställningen och i glasbruksutställningen. Sen for vi till Kosta för att gå på julmarknaden och där såg vi att dom serverade julbord till överkomligt pris så nu har vi avätit årets första julbord. Det var gott. Sen köpte jag en ring i glas som passar till mitt lapplandssmycke. Och nu har vi just kommit hem och är mätta och nöjda. Rolf vilar  och jag sitter här.
På julbordet hade Lisa Altaram och Per Savtelje ställt sina bidrag.

G-B fick också tulpaner,

Grå, grå, grå är höstens sång

I dag har varit en slö dag. I tisdags var vi på teater och såg Mary-Lou Ward i Två systrar som lärde sig simma i Vättern. Det var en härlig föreställning. I går hade jag elever, målarkurs och luciorna. Full aktivitet alltså. I dag är det bara målargruppen. I morgon fyller kära syster 75 år så då blir det tårta.
Mitt julbord börjar fyllas. Gåtorna är inte speciellt svåra men det är lite kul ändå tycker jag. Här kommer nästa.
Ulla T Brökt är också julbordsfantast vad gillar hon?

Utkast: Visst hade ...

Visst hade smålänningarna rätt. Här kommer nästa: Tyra Pingpod vad gillar hon på julbordet?
Nu har jag haft min sista måndagselev. Jag trappar ner mer och mer, skönt. Så ringde man från Nättraby och ville att jag skulle komma och sjunga jazz i januari. Jag tror inte det. Men det låter kul i alla fall. Men jag tror inte att vi ska ha så roligt.
Möjligen Negro Spirituals. Vi får se.
Denna veckan blir jobbig. Jag har aktiviteter varje kväll, det är jobbigt att vara pensionär som jag säkert har sagt förr.

Peter Karlsson

Underbar föreställning. Nästan tre timmar lång eller kort hur man nu ser det. Han pendlade mellan folkmusik och hårdrock, Karl-Gerhard och Olle Adolphson. Det var hela tiden mycket underhållande dessutom hade han fantastiskt duktiga musiker. Jag rekommenderar verkligen PeterKarlsson EN FÖRESTÄLLNING.
Här kommer en ny julnöt:Vad hade Siv Gadrack med sig till julbordet?
Solen skiner men det är kallt. Men SOL !!!

Julnötter

Jag håller på att samla ihop lite julnötter til nästa myskväll som ska vara i början av december. Alla tips mottages tacksamt. Här kommer en : Vad tar Nisse Spall med sig till julbordet? Den var ganska lätt.
För övrigt har det vrålregnat i dag men nu är himlen nästan helt blå. I går sjöng jag med luciorna. Dom är riktigt bra så det är roligt att ha dem. I kväll ska vi eventuellt gå på Peter Karlsson och de blå grodorna. Rolf mår inte helt bra så vi kanske stannar hemma. Just nu vilar han och hundarna middag. Det tillhör den vanliga rutinen. Kia är väldigt noga med det. Då sitter hon först en stund och vaktar sen lägger hon sig ner bredvid Rolf och sen sover dom så sött.

Här har emellertid Rolf vilat färdigt

Hej igen!

Onsdag betyder elever och efter det målarkurs. I dag kom två elever. Det blir skönt att trappa ner elevantalet och bara ta dem som verkligen är motiverade.
I dag blev min alldeles egna tavla färdig. Den som jag har målat helt utan förebild. Den är inspirerad av Karlfeldts Jungfru Maria och Börje (kursens lärare) tyckte den var riktigt bra. Jag är också rätt nöjd. I morgon ska jag till nya målargruppen den som Börje säger bara är för proffs, men då skojar han. Men jag känner mig allt lite nervös för dom är så rysligt duktiga. Jag vet ännu inte vad jag ska måla men det hittar jag nog tills i morgon.
Vädret är fortfarande för årstiden varmt och det är lite blåsigt och regnigt. Kort sagt en typisk höst.

Storm

I går var här full storm. När jag körde till sjukgymnastiken så låg det en stor gran på vägen som man fick krångla sig förbi. Men på hemvägen hade dom tagit bort den. Det blåser rätt friskt i dag också men inte så som i går.
Fredagens mysträff blev trevlig. Rösten höll som väl var. Alla var nöjda. Oskars gåtor är mycket populära. Nu måste jag be om flera till julmyset.
I lördags hade jag stans lucior för första gången. Dom är riktigt duktiga. Kunde lära sig en andrastämma ganska fort och dom var också väldigt positiva och trevliga och inte alls så stökiga som vissa andra år.
I går var vi hos Anette en stund. Rolf skulle kolla något elektriskt och så var det ju Fars dag så Anettte bjöd på supergod  kolapaj med hallon. Mums, mums.
Så hade jag mina sångelever i går. Två kunde komma,  resten var sjuka. Jag har sagt upp mig från Medborgarskolan för det lönar sig ju knappast att åka till stan för två elever. Nu får man åka ut till mig om man vill få sånglektioner.
Tänk att det snart är advent. Tiden går alldeles för fort men det är väl för att man har alldeles för roligt.

Nu är det förkylt igen

Denna veckan har jag jobbat som vanligt men i onsdags kväll när jag kom från målarkursen var jag jättetrött och hade ont i halsen IGEN. I går hoppade jag över målargruppen för jag var dålig och i dag mår jag inte heller bra. I går fyllde Rolf år och G-B och E kom och överraskade. Som tur var så kom dom så tidigt så Rolf hade inte hunnit åka till Växjö som han skulle göra på efttermiddagen. Det var trevligt att dom kom och vi hade faktiskt lite kaffebröd hemma, som väl var, så det blev en trevlig liten kaffestund. Rolf hann till Växjö och sitt besök på TV-huset. I dag ska jag ha hand om myskvällen i kaffestugan och hade förberett sånger av Birger Sjöberg. Vi får väl se hur det går med min dåliga hals. Dessutom skulle Anton ha sjungit tre sånger, men han är också sjuk, så han kommer inte. Håll tummarna att halsen håller.

Höst

Nu var det längesen igen. Jag är väl inte så flitig bloggare men ibland händer inget särskilt eller också är humöret inte bloggvilligt. Nåväl jag har varit lite förkyld och därmed inte på humör.
I går hade vi besök av Rolfs barn och barnbarn. Det var trevligt. Trots att vi inte har så gott om plats så var barnen väldigt tålmodiga och lekte med mina flasköppnare och satt vid köksbordet och ritade. Allt var lugnt och fridfullt. Jag har pratat i telefon med Siw-Marie och det var mycket trevligt. Vi har många glada minnen.
Vädret i dag har varit strålande.Vi skulle ha åkt med E och G-B till Ramdala men E var dålig så då åkte vi inte någon av oss. I morgon är det arbetsdag igen. Jag tänker inte hålla på mer än denna terminen ut sen pensionerar jag mig så till vida att jag slutar undervisa i stan. Vill man komma hem till mig så kan jag ta emot elever men inte annars. Jag känner mig gammal och trött och så vill jag ha tid över för annat kul.
Rolf har satt på vinterdäcken på bilen så nu gör det inte så mycket om det blir kallt.


RSS 2.0