Vadnu då? Regn?

I kväll skulle jag ha kört in till stan och varit på målargruppen, men det regnade, var minusgrader och dimma.Inte så inbjudande att ge sig ut på vägarna då så nu sitter jag här i stället.


I går var jag hos Lena där jag tillsammans med Anders, Lena och Stefan M samtalade med prästen inför Everts begravning. Det var många trevliga minnen som kom fram och givetvis mycket sorg. Det är så ofattbart att både Gun-Britt och Evert är borta. Man kan inte riktigt fatta det. En epok i livet är slut. Nu är jag äldst i syskonskaran.


I dag såg jag i tidningen att man har sett snödroppar i Lyckeby. Här har vi dryga halvmeterna med snö förutom de flera meter höga snöbergen som snöröjarna har byggt opp. Vilken massa vatten det kommer att bli när det smälter.


Kylan kom tillbaks

Måndag i en ny tung vecka. Jag saknar mina kära G-B och E. Inom loppet av 3 år har jag mist fyra av mina allra närmaste. Det känns så tungt. Men livet går ju ändå vidare. Jag målar, ser på TV och sitter vid datorn, men sjunga kan jag inte, inte än. Min kropp är för trött men det går väl över. Jag ska klara av ett program nästa fredag då jag håller i mysträffen som vanligt och i mitten av mars har jag ett program med Negro Spirituals. Men först ska jag sjunga på Everts begravning.
Kylan kom tillbaka efter en kort tid av nollgrader och +1, men i natt har det varit nästan -17 här. Usch och fy.
VÅREN VAR ÄR DU?

 


Snö, snö, snö!

Ja, denna vinter har vi väl fått snö så det räcker. Rolf skottar och skottar. Visserligen skulle hyresvärden göra det men Rolf ville ju gärna hjälpa till så nu har han fått en stoor snöskottare som han jobbar med. I går var det så fint skottat och i dag är det alldeles igensnöat. Själv går jag ut så lite som möjligt. Jag sitter för det mesta uppe på övervåningen i min "köksatelje" och målar. Å vad jag tycker att det är roligt. Men jag har så många tavlor nu så jag får knappast rum med fler. Jag måste nog försöka sälja några - om någon vill köpa förståss.
Rolf skulle egentligen ha åkt till Växjö i dag på en kurs men den blev, som tur var, inställd. Man bör nog inte alls ge sig ut på vägarna i dag .
Jag längtar efter våren men den lär nog dröja. Det kommer förmodligen att ta lång tid innan snön smälter bort. Men det har i alla fall blivit liiite ljusare och det är positivt.



En sorgens dag.

För en stund sedan fick jag veta att min käre svåger Evert har gått bort. Han har alltid varit som en storebror för mig och jag är så ledsen. Han somnade in lugnt i sin säng exakt 2 månader efter sin älskade hustru. Livet är ibland så tungt.


RSS 2.0