Snart augusti.

Det är märkligt hur fort tiden går. Snart är juli slut och augusti tar vid. Då börjar hösten. Men ännu är det sommar och vi har fått regn och mera normal sommartemperatur. I dag hänger regnet i luften. Vi hoppas dock på fint väder på lördag då det är Spelmansträff i skogen. I går bjöd Georg oss medverkande med respektive på kaffe och våffla på Ön som vanligt. Såna traditioner är trevliga. Sedan åkte vi hem hit och övade lite och pratade program. Gunilla kunde av förklarliga skäl inte vara med. Hon bor ju inte nästgårds precis, men hon kommer på fredag och då ska vi träffas hela gänget och öva ihop oss. Hoppas att det kommer mycket folk för det är ju alltid trevligt. Jag har inte helt bestämt mig för att tuta lite i luren men det lutar nog åt att jag gör det. Kul men svårt.
Denna och förra veckan har Sillhövda kyrka varit vägkyrka och samtidigt har det varit utställning i församlingshemmet. Jag har några tavlor utställda och en har blivit såld!!! Hurraaa! Jättekul tycker jag.
Nu sover Rolf sin vanliga middagslur och snart stiger han upp och brygger kaffe till oss. Visst har jag det bra.

Regn äntligen!

Vaknade av att Kia skällde i morse, hörde då att det åskade riktigt ordentligt och regnade. Det var verkligen efterlängtat. Temperaturen sjönk ett par grader men luftfuktigheten är fortfarand hög och luften känns kvav och kvalmig. Det är nog därför som jag har haft migrän hela dagen. Det hjälper inte att äta Treo. Nu ska jag snart försöka sova och så hoppas jag att jag är bra i morgon och vaknar utan huvudvärk. Det får gärna regna i natt också för det behövs.

Värmen fortsätter

Trots att vi har öppna fönster nästan överallt så blir det inte svalare inne. Men jag vill inte klaga. Det är säkert idealväder för alla som har nära till vatten. Och snart nog blir det kallt igen.
I gårkväll var vi på konsert i Nättraby vid den gamla stenbron. Miljön är fantastisk det är bara det att det går två stora vägar på var sida om den. På ena sidan E22 och på andra sidan en ganska trafikerad lokalväg. Men som sagt så var miljön mysig. I kväll ska vi gå på teater och se Marinmysteriet där brorsonen agerar och innan dess ska vi gå ut och äta middag med lillebror. En helkväll alltså. I natt har jag sovit jättedåligt och är fruktansvärt trött så jag måste nog sova en stund på dan för att orka. Ibland snurrar alldeles onödiga och omöjliga saker omkring i hjärnan när man ska sova och man kan inte få det att sluta, Usch! Jag brukar inte grubbla om nätterna men ibland bara blir det så.
Vi är semestervakter åt familjen Ferners två undulater. Det är två högljudda varelser så nu har vår Nicko kommit igång på riktigt. När vi sitter i köket och äter frukost så "sjunger " dom i stereo så vi kan knappt föra ett normalt samtal. Men det är bara trevligt. Det är härligt med djur.

Fortsatt varmt

Medan nästan hela resten av landet har haft regn med åska så har vi haft brännande sol från klarblå himmel. Bara några ynkliga små molntussar som snabbt försvinner i fjärran. Vi har en ganska nyplanterad häck som antagligen skulle må bra av lite vatten men det är fortfarande vattningsförbud i Holmsjö så det är bara att hoppas att den inte dör. Jag har öppnat alla fönster och bundit upp dem med snören för att de ska vara maximalt öppna. Vi har annars bara ynkligt korta fönsterhakar. Jag har haft veckans arbetspass i dag, två elever, en sång och en talelev. Jag tycker att dom är beundransvärda som orkar åka ända hit ut i denna värmen, men det är klart att det är ju skönare att sitta i en bil med AC än att gå i stan. Nu hör jag att Rolf har kaffebryggaren igång, härligt. Kanske man skulle festa till med lite glass till kaffet. Ja det tror jag faktiskt.

Gourmet Grön

I dag har vi blivit bjudna på lunch på Gourmet Grön i Karlshamn. Det var vår gode vän Georg som bjöd oss och sin son. Där fanns mest vegetarisk mat men även vi "normala" hittade något att äta. Det fanns både fläskkött och fågel. Gott var det i alla fall. Nu sover Rolf, alldeles utmattad av värmen. Visst är det skönt med värme men nu är det nog lite för varmt för att man ska må bra. Men jag ska komma ihåg detta när snön ligger meterhög och termometern gå ner mot -15 grader. Då längtar jag nog i alla fall till sommaren.
Snart ska vi äta jordgubbar med grädde på vår lilla uteplats. Vi försöker att köpa jordgubbar så fort vi har möjlighet till det. Det är ju en så kort tid som man kan göra det så det gäller att passa på.

RSS 2.0