Frasse igen

Nu har vi haft telefonkontakt med honom som hämtade Frasse. Frasse har redan funnit sig väl till rätta i sin nya miljö. Han har en liten tik att leka med och han har legat hos husets dotter i natt. Hennes rum har han gjort till sitt. Han har promenerat tillsammans med de andra hundarna i dag ca 7 km. Dom var ute i snön 1½ timme. Härligt för honom. På tisdag ska han åka upp till sitt riktiga hem i Jämtland. Just nu är det den nya ägarens bror som har honom. Dom har också en Fauvve-tik och en labbe. I Jämtland väntar en annan fauvvetik och två hundar till så det blir en hel flock. Han gillar nog det. Det känns ganska bra nu när jag har hört att han tycks trivas och att han kommer överens med de andra hundarna. Men visst är det tomt.
I morgon kommer Oskar hit och ska ha sitt Povel-program. Han är hjärtligt välkommen.

Frasse

Nu har vi lämnat Frasse. Det var två trevliga herrar som hämtade honom för vidarebefodran till Jämtland. Dom hade en liten labbetik  med sig och har en Fauvve hemma och när han kommer till Jämtland på tisdag så har dom en Fauvve och två jakthundar så han kommer till en liten hundflock. Han hoppade så glatt in i bilen till den andra hunden och det verkar väldigt bra. Visst är vi ledsna men också glada att han får komma till folk som jagar och lever mera ute i naturen än vad vi gör. Han har varit en trevlig liten kamrat som förtjänar att få trivas. Kia trivs med att få hämta tidningarna och posten och mattes tofflor och hon mycket mera aktiv än Frasse som inte har trivts i lägenheten. Han gillade att få vara i hundgården och titta på fåglar och trafik mm. Nu hoppas jag att allt går bra. Fast visst är jag ledsen.

Fram och tillbaka

I dag hade jag ett återbesök på sjukhuset. Det var många prover som skulle tas och sköterskan var ganska stirrig så det tog  lång tid. Jag var rätt trött när jag körde hem. Just när jag hade kommit hem och bytt kläder och skulle sätta mig och äta en god lunch så rinde telefonen. Det var från sjukhuset. Dom hade fått ett återbud till magnetröntgen och undrade om jag kunde komma kl 2. Så det var bara att byta kläder igen och åka in till sjukhuset igen. Magnetröntgen var ingen helt angenäm upplevelse men det gick bra i alla fall. Jag var glad att jag fick komma, för när jag ringde häromdagen och frågade när jag skulle få komma så fick jag veta att det kunde dröja 4 - 6 månader, men om jag kunde ta ett återbud så kunde det gå fortare. Så jag hade tur.
Efteråt körde vi upp till E och G-B. Dom bjöd som vanligt på kaffe och bakelse men ståndaktiga jag tackade nej till en smarrig Budapestbakelse medan Rolf smaskade i sig en typ Mariabulle. Det var trevligt att sitta och prata med dem en stund.
Här var  -12 grader i natt och nu har det åter krupit ner under nollan efter lite varmare under dagen.. Sportlovsbarnen har väl haft en toppenvecka med sol, snö och kyla. Men nu kan våren gott komma.

TULPANER

I går på ALLA HJÄRTANS DAG fick jag en vacker tulpanbukett av min käre Rolf. Så här ser den ut:

 

Vinterfiske

I dag är det fortfarande vackert väder och flera minusgrader. På sjön här utanför mitt fönster ser jag ett par vinterfiskare i solskenet. Dom har redan fått upp flera stora  fiskar. På detta avståndet ser det ut som gäddor. Just nu har det kommit till ett par familjemedlemmar och nu håller man på att grilla på en medhavd grill. Det ser jättemysigt ut.  Själv ska jag gå upp på vinden och måla en stund. Tyvärr medger min rygg inte några sköna promenader i solskenet. Det tycker jag är väldigt trist.  Men att måla är också väldigt trevligt.



Vackert väder!

Ingen dimma, inget slask, men SOL och  -6 grader. I natt var det  -9,5. Riktig vinter alltså, trevligt för dem som börjar sportlovet nu. Själv är jag väl ingen älskare av vintern men det är bättre så här än när det är dimmigt.

Efter många tankar fram och tillbaka har vi nu kommit fram till att vi ska placera om Frasse. Han har blivit mer och mer slö sen vi flyttade tilll lägenheten och han verkar faktiskt deprimerad. Nu ska han få komma till en familj i Jämtland som har en liten Fauvvetik som han kan leka med. Dom bor intill Storsjön och har skogen utanför tomten. Matte låter så trevlig. Hon är distriktssköterska och jobbar om nätterna och är hemma om dagarna. Jag tror att Frasse kommer att trivas. Det är svårt för Rolf att gå med två hundar men när han går med bara Kia så går hon jättefint så det blir lättare för Rolf. Frasse blir hämtad nästa helg. Det känns både bra och ledsamt men jag tror att det blir bra för honom.

I dag är det Alla Hjärtans Dag och jag sänder många hjärtan till alla mina kära släktingar och vänner. Kram på er alla.


Vinter igen.

I dag vräker snön ner utanför fönstret. Det är vackert men inte efterlängtat. Vi ska in till stan på begravning snart och det är inte kul att köra på vägarna just nu. Sen ska jag köra hem Rolf och åka in till torsdagsmålargruppen i kväll. Inte kul alls om snövädret fortsätter. 
Frasse är hemma igen efter sin semester på Hultbackens hundpensionat. Han är fruktansvärt upphetsad och kan inte låta Kia vara ifred. Hon blir jättearg och ryter till och nyper honom så han gallskriker men det hjälper inte ett dugg, sen är han på henne igen. Nu försöker vi att ha dem i skilda rum och hoppas att han lugnar ner sig så småningom. Ack ja!



RSS 2.0