Hemma igen.

Åh vad Skagen var fint!!

Resan hem gick via båda Bältbroarna och Öresundsbron. En nätt tur på drygt 75 mil. Fint väder och relativt lugn trafik. Men nu är jag ganska trött och ska sova. I morgon är åter en arbetsdag.

SKAGEN


Så är vi nu i härliga Skagen. Efter att ha lämnat hundarna på pensionatet (som dom älskar) gick resan till Göteborg. Lilla Vega visade oss ända fram till vandrarhemmet utan problem. Vandrarhemmet var bra och vi sov gott. Sen i går morse tog vi alltså färjan till Fredrikshamn. Det var härligt väder. Lite disigt men varmt och skönt. Så tog lilla Vega vid igen och förde oss säkert till hotellet i Skagen. Ett härligt nyrenoverat hotell med god mat och vackert rum. Efter uppackning besökte vi Skagens museum. Vilka tavlor!!! Vi  njöt i fulla drag.
I dag har vi firat min födelsedag med att åka Sandormen ut på Grenen. Vi promenerade längs stranden tillbaka och lyckades fotografera några sälar som vilade på en klippa. Sen besökte vi Anchers hus, åt pölse och ska nu ta en välbehövlig eftermiddagslur innan kaffe och tårta bjuds på hotellet. I morgon bär det hemåt igen.
Jag ber att få tacka Pernilla och Oskar för vacker födelsedagssång.
Monika
PS Jag fick en fantastisk present av min käre Rolf. DS

Det gör ont, det gör ont...

Tala om otur - vi åker till Göteborg i kväll och jag har förmodligen fått en muskelinflammation i sidan på ryggen. Det gör ONT. Jag har svårt att röra mig. Hur ska jag klara att resa? Nåja det får gå på något sätt.
För övrigt är det härligt väder. Vi ska lämna hundarna till pensionatet sen sticker vi först till Göteborg, se´n i morgon till Skagen. Bortsett från värken så ska det bli härligt.

Monika

Vårvindar

I dag är det strålande sol igen men det blåser!!! Det är nog jättebra för naturen. Nu kanske all fukt i markerna kan torka ut lite. Det är ju så blött.
Jag håller på och gör schema för mina nya elever. Jag har äntligen fått en lokal att vara i. Så väntar jag på rörmakaren och trädgårdshjälpen. Men som vanligt får man väl vänta lite till. Rolf är hos tandläkaren, stackaren.
Kia ligger vid mina fötter och Frasse ligger och njuter i solskenet på våra sängar. Det är lugnt och fridfullt.

Monika


Stockholm

Vi hade en skön tid i Stockholm. På torsdagen var jag i stan och shoppade på Västerlånggatan. Jag gick i stan i 7 timmar. Jag hann med att äta lunch med Martin och fika med Gunilla som konstigt nog var i Stockholm samtidigt. Jag besökte också min favoritaffär: "ANTI TANTI" där jag köpte en sommar kappa/kofta.  På fredag vid lunch var vi i Anne-Linas kyrka och hörde vacker orgelmusik och en andakt som handlade om GPS-navigatorer. Vi blev så inspirerade så vi for och köpte en. Mer om den senare.På fredagkvällen träffade vi Maggan och Ted som var inbjudna till Martin och Anne-Lina. Det var så trevligt att träffa dem. Martin hade lagat smaskig kyckling. Lördagskvällen var vi hos Yvonne och hade en mycket trevlig stund. Vi kom på att vi hade känt varandra i en bra bit över tjugo år. Tänk vad tiden går. Ja så var den stockholmsvistelsen slut och på söndagsmorgonen åkte vi hem igen ivrigt påhejade av GPS-en som tyckte att vi skulle göra en U-sväng NU!! Vi har nog inte riktigt koll på den ännu. Bruksanvisningen är på 127 sidor!!!!
Det var så härligt att träffa de kära barnbarnen och Anne-Lina och Martin. Tyvärr blir det alldeles för sällan.

Lördag

Ja så är det lördag igen. En dag med regn och rusk. En typisk innesittardag, utom för Rolf och hundarna som går sina långpromenader hur än vädret är. I går var jag och köpte stolar till balkongen men dom får ligga kvar i bilen en stund till för det är just inget balkongväder.

Det har varit en ganska trist vecka. Det känns så vemodigt att Gerd är borta. Det har varit mycket sorg denna vintern. Men vi är väl i den åldern nu då vänner och släktingar försvinner.

I torsdags var det emellertid ett litet avbrott då Jörgen och Iris och jag var i Bräkne Hoby och underhöll med sång och lyrik och musik. Det var riktigt roligt.

I dag blir det lite måla av på vinden igen. Härligt!

Monika
image7

Trivselträff

I dag har Jörgen och Iris och jag medverkat vid en trivselträff i Bräkne Hoby. dom hade hört oss i skogen i somras och ville ha ett likadant program. Det var trevligt. Vi började med Grieg och slutade med Jeremias i Tröstlösa efter lite utflykter hos bl.a Ruben Nilsson och hos My Fair Lady mm. Så det blev som synes väldigt omväxlande.
I morgon är det elever igen.
Monika

Sorg

Min syster Gerd har gått bort.



image6

Bohème !

I går var vi på Bohème som sändes direkt från Metropolitan. Denna gången var det större publik än det var när vi såg Tristan. Men även denna gången var det en underbar föreställning med fantastiska sångare. Det är verkligen en upplevelse att få se opera på detta sättet. Det var Zefirellis magnifika uppsättning. Dekoren var överväldigande, man befann sig verkligen i Paris. Sångarna var också mycket bra skådespelare. Till och med jag , som dock har sett ett antal Bohèmeföreställningar hade svårt att hålla tårarna tillbaka i sista scenen.
I fredags var vi på hembygdsföreningens årsmöte och det var ganska trevligt. Vi korade Årets Holmsjöbo. Det blev fotbollsdomare Martin Hansson (som för övrigt vann min skänkta tavla!)
I kväll ska vi på Sandgrenska Manskörens Våryra och det ser jag verkligen fram emot.
Rolf ska på något årsmöte i Ronneby så jag ska vara ensam tills vi ska till Våryran. Det blir mycket målat!
Nu skiner solen lite grann men det är inte så varmt. Bara 5 grader.


image4

Konstnärernas vindsrum.

image5

Tenoren som spelade Rodolfo: Ramón Vargas. Härlig röst!

Lugnt

I dag var all 4 eleverna sjuka eller bortresta så det blev ingen resa till den stora staden. I stället har jag suttit i telefon och försökt komma fram till sjukhuset för att ändra en undersökningstid. Det tog lång tid! Puh! Solen lyser med sin frånvaro i dag och det är inte alls lika skönt som i går. Men blåsipporna har tagit ny fart och är så fina i syrenbersån.
image3

Vårvärme

I dag har vi haft 16 grader i skuggan. Vi satt faktiskt på balkongen och fikade. Innan dess var vi i staun och shoppade. Jag köpte färg och en tunn pensel och en ny telefon, en RÖD. Den är jättefin och bra.
Nu har jag börjat på en ny stor målning. Det är gräsligt roligt att måla. Jag gör det en stund varje dag så det är skönt att jag är pensionär.
Kia och Frasse håller på med sina favoritsysslor. Kia vaktar och Frasse sover.


Kia     Frasses favoritsyssla

RSS 2.0