Vanlig vecka

Detta har varit en lugn vecka. Bara två målargrupper och två sjukhusbesök. En gång akut för Rolf och en gång planerat för mig. Som väl var så var det inget farligt med Rolf och han är fullständigt återhämtad. Jag är inte heller speciellt sjuk, inte värre än vanligt i alla fall.
Jag har tryckt upp ett nytt Näckrosblad och jag har satt upp affischer inför Mysträffen på fredag. Då kommer Sven Nilsson och underhåller. Både Näckrosbladet och Mysträffarna har blivit väl mottagna och därför tänker jag hålla på med dem ett tag till.
Jag har gjort ett nytt porträtt av Rolf. Just nu tycker jag att det är roligast att försöka måla porträtt. Men jag målar ju annat också förståss.
Frasse är på pensionat för Kia löper så nu är här lugnt hemma. Hon är väldigt lugn och fin när vi är själva. Frasse är överlycklig över att få vara på Hultbacken. När vi börjar lyfta ut hans säng så hoppar han jämfota med alla fyra tassarna och hoppar före oss till dörren. Det är tur att han trivs där eftersom han får vara där många dagar.
 Här är två nya yrken:    UTÖRAFACHFIX    FINFEHÄSAVARNARE  

Favoritsysslan


Konsertvecka

Så var 16 konserter förra veckan avklarade. Det har varit mycket trevligt och intressant. Vi var överallt i Blekinge från Karlskrona till Sölvesborg och Olofström och Kyrkhult och Jämshög. Jobbigt? Lite men mest kul. Att vara sångerska är ett roligt yrke.
På tal om yrke så kommer här några som jag har hittat på nätet.: RÖRFIS,  BAGERROLGYGE.
Lycka till.

Slut på vintern?

Nu är all snö borta och det är några plusgrader. Det är nästan så man tycker att våren är på väg, men så bra är det väl inte. Det lär nog komma mer kyla och snö.
Sen sist jag skrev har vi haft trevligt besök av Pernilla och Oskar. Det var ett kort besök men väldigt välkommet. Då upptäckte vi att ytterväggen var väldigt fuktig och att våra nästan nya bäddfåtöljer som stod mot väggen hade möglat. Det var ingen trevlig upptäckt. Hyresvärden är vidtalad och han såg bekymrad ut men kan inte göra något ännu. Jag hoppas att vi hittar en bättre bostad så småningom även om jag för övrigt tycker mycket bra om lägenheten. Vi skulle också vilja ha en större lägenhet så vi fick ett ordentligt gästrum när barn och barnbarn hälsar på. Vi får se hur det går med det.

Ulrica och jag har haft två konserter. I Tvings kyrka på Trettondagen och för PRO i Rödeby. Båda konserterna har gått jättebra. Det är så härligt att sjunga och jag hoppas att jag kan göra det ännu några år. Nu har vi ca 17 konserter kvar denna månaden --  härligt!

I dag ska vi till Elisabeth på födelsedagskalas och i kväll ska vi se opera i Emmaboda igen. Denna gången blir det Puccinis La Rondine. Den har jag inte sett förut så det blir spännande.


2009

Nytt år med önskningar och tankar. Blir året som kommer lika bra som det som har gått så blir jag mer än nöjd. Vi har haft ett bra år Rolf och jag och jag hoppas att detta blir det också.
I går var det Nyårsafton med massa smällande runt om i villorna. Förra året fick vi ge hundarna lugnande tabletter för att dom skulle klara oljudet. I går när första smällarna kom på eftermiddagen så började Kia skälla och jag sa åt henne att vara tyst och när hon tystnade fick hon en godisbit. Detta upprepade jag sedan två gånger , sen hade hon fattat det så nästa gång det smällde kom hon och ville ha godis i stället för att skälla. Senare på kvällen när det smällde som värst satte hon sig vid godisburken men hon skällde inte mer och hon verkade inte ett dugg orolig. Frasse däremot ville gärna gömma sig men han skällde inte. Han fick givetvis också godis men när det smällde mest så var han för rädd för att vilja ha godis. Men båda hundarna klarade Nyårsnatten riktigt bra. I dag skiner solen från en helt molnfri himmel. Snön gör att allting ser ljust och vackert ut. Härligt!


Riktigt så mycket snö har vi inte, men det är vackert ändå.

RSS 2.0