Kungsmarken

I dag har jag varit och jobbat lite med kören i Kungsmarkskyrkan. Där var flera gamla bekanta. Ett par f.d. Sandgrenare t.ex. Det var roligt att jobba med dem och det verkade dom tycka också. Nu har jag tittat på Rehnguldet en liten stund men jag har tagit en paus i lyssnandet för jag är inte så helt förtjust i scenografin. Dessutom gör sig inte Wagner i TV, tycker jag.
I morgon är det ledig dag då ska vi se Kolla Povel på konserthuset. Jag tror att det blir väldigt trevligt.
I dag har hyresvärdarna tagit ner nästan hela resten av björken. Vi får se när allt kommer bort. Dom rider inte samma dag som dom sadlar, som Lisa brukade säga.
Sviterna efter gårdagens fall har begränsat sig till ryggen och min högerfot. Jag har ganska svårt att gå. Det är jättetrist för jag hade blivit så mycket bättre i den så jag hade knappt ont alls innan i går. Usch!
Nu ska vi se Brottskod: försvunnen.



Kungsmarkskyrkan






Svampplockning eller inte

I dag har både Rolf och jag varit lediga så efter god middag (stekt lever) så for vi ut till svampskogen. Vid vårt vanliga ställe stod redan en bil och vi hittade ca 5 små ynkliga trattisar så vi tänkte utforska naturen och hitta ett nytt ställe. Vi stannade och följde en stig som gick ganska brant upp i skogen. Jag kommenterade att det var halkigt. Vi hittade inte en endaste svamp så vi gick mot bilen igen och givetvis halkade jag och föll pladask i den blöta leran med ena benet under mig. Som tur var bröt jag det inte men jag blev rejält mörbultad och tyvärr,  tyvärr min högerfot som har varit ganska bra nu en tid bräcktes tydligen upp igen så nu har jag riktigt ont i den igen. Och i ryggen. Och i knät. Och i händerna.Och i nacken. Men det kunde ha varit värre. Jag hoppas att jag kan vara i Kungsmarkskyrkan i morgon. Jag ska jobba med kören där. Sen skulle vi ha farit till kalas hos tvillingarna men Anette har blivit förkyld så vi åker dit en annan gång i stället. Både Rolf och jag ska få influensaspruta på onsdag så vi får inte lov att bli smittade nu.
Men vädret är fint och höstlöven är otroligt vackra. I hagen mittemot finns ett träd som är helt knallgult bland alla röda och brungula trad. Det lyser så vackert. Jag gillar hösten!

Huvudvärk

Det var trevligt att träffa gamla kollegor på Kulturskolan. Efter det åt Gunilla och Sten lunch här. Det är så mysigt att träffa dem. I går hade jag elever och målarkurs. Det var inte roligt att köra hem i mörkret och regnet. Nu börjar den besvärliga tiden vad gäller trafiken.
I dag har jag grym huvudvärk.
Det kommer en elev i eftermiddag annars är jag helt ledig. Det är skönt.
Detta var ett konstigt inlägg. Förlåt.

Återträff

I dag ska Gunilla och jag bjuda våra f.d. kollegor på fika i Kulturskolan. Utan vår förre chef !! Det är lite nervöst för jag har inte varit där sen jag slutade. Håll tummarna att det blir trevligt.

Salome

Operan i går var suverän. Handlingen var visserligen flyttad till nästan nutid men det försämrade inte någonting, snarare tvärt om. Karita Mattila var enormt bra. Vilken röst, vilken energi och vilken vighet! (Hon gick faktiskt ner i spagat!) Det var inte många personer som såg operan. Den är ju ganska otäck och musiken är inte den lättaste men oj - vilken föreställning!
I dag blir det en helt annan föreställning. Då ska vi gå på invigning av linbastan i Sutaremåla by. Jag måste ju gå för jag har gjort skyltarna. Först blir det hälsning av kommunalrådet  och sen kaffe och till sist linberedning. Vädret är än så länge bra. Hoppas att det håller i sig.

Linblommor

Hej igen!

Efter en lång paus i bloggandet så sitter jag nu här igen. Jag sitter och ser ut på trafiken nere på landsvägen. Det är bilar parkerade på båda sidorna och bara en smal remsa i mitten att köra på. Det är trångt för långtradarna som hela tiden måste se upp för gångtrafikanter, barnvagnar, hundar och barn som också skall samsas på den smala remsan. Kort sagt: det är Holmsjö marknad. Rolf o jag har varit där och köpt lotter. Jag vann högsta vinsten i Sillhövda AIK,s lotteri, en ganska ful mjukiskatt som jag tror att Kia gärna skulle äta upp om hon fick men jag tror inte det skulle vara nyttigt för henne.
Natten till i går hörde vi konstiga ljud utifrån så jag gick ut på balkongen och tittade. Det var SJ som håller på att byta räls och det var ett jättelångt tåg som var vackert upplyst så det såg ut som en julprydnad. Sen gick vi och lade oss igen. Vi hörde en hund som skällde utifrån det lät som grannens. Sen somnade vi och vaknade inte förrän vid fyrasnåret av att en hund skällde ihärdigt. Inte förrän då saknade vi Kia. Hundstackaren hade varit på balkongen hela natten. Hon smet ut när vi tittade på tåget. Gissa om hon blev glad över att bli insläppt.
I kväll ska vi se Salome direkt från Metropolitan. Det ser jag fram emot. Det är vacker musik och otäck handling. Texten är av Oscar Wilde och musiken av Richard Strauss. Jag ska i morgon berätta hur det var.

RSS 2.0