Grattis


Till Oskar :


Vaaarmt!

I dag är det nästan outhärdligt varmt. Vi har suttit ute en stund och fikat men det var för varmt. Jag tog nyss en kall dusch och det var skönt. Man orkar inte jobba i denna värmen så det blir bara lite gjort i dag men nu börjar vardagsrummet att se nästan färdigt ut. Det återstår lite tavlor och annat som ska upp men i det stora hela är det klart.
Kia är väldigt slö och varm och hon orkar nästan inte tigga godis när vi äter, men bara nästan. Hon kommer lufsande när vi har ätit färdigt och får alltid en liten godbit.

Nu har vi just kommit hem från en liten utflykt till Smålands Långasjö där vi har sett en utställning med Sven Ljungbergs tavlor. Sen fikade vi vid en mysig hembygdsgård och satt en stund i skuggan och njöt. Nu får vi försöka sätta igång igen med att få lite ordning här hemma. Helt i ordning kan det inte bli förrän vi får den andra lägenheten och den får vi föhoppningsvis ganska snart.

Flyttat.

Nu är gamla lägenheten lämnad. Det tog tid att få den helt tömd. Stackars Rolf har slitit som ett djur. Själv har jag gjort så mycket jag har kunnat men min rygg sätter stopp för alltför tungt arbete. I går hade vi städfirma som städade lägenheten och när dom skulle putsa fönstren så bar det sig inte bättre än att ett stort fönster helt blåste sönder och fyllde vardagsrummet med skärvor. Det är ett synnerligen opraktiskt fönster som jag inte har vågat putsa medan vi bodde där, och det har jag nog gjort rätt i när inte ens proffs klarade det. Nu får hyresvärden och städfirman göra upp detta sinsemellan. Denna veckan ska vi bara hämta några saker i källaren sedan är det helt klart. I mitten av juli kanske vi får den övre lägenheten här och det blir jättebra.
I dag ska vi nog till Ön och äta våfflor med Georg. Han brukar bjuda Jörgen och oss på våfflor en gång om året för att planera Spelmansträffen i Totasjö. Det är suveränt våffelväder, solen gassar och det blåser en svalkande vind. Som gjort att sitta på Ön och njuta. För övrigt har vi nu en "egen" trädgård där vi har satt upp hammocken och de övriga trädgårdsmöblerna. Där kan vi sitta och njuta medan hyresvärden Stefan klipper "vårt " gräs. 
Vi har fortfarande inte packat upp allt i lägenheten. Tavlorna är inte uppsatta och TV-n är inte kopplad men vi klarar oss bra ändå. Nu har vi ingen brådska. Skönt! 


Midsommarafton


Så är midsommaraftonen nästan slut. Vi har haft trevligt besök av Pernilla och Oskar som kom ner i går för att gå på Lövmarknaden. I går var vädret skapligt men i dag har det varit tvära kast. Härligt solsken ena stunden och kraftigt ösregn nästa stund. Inget vidare midsommarväder alltså. Vi åkte i alla fall ner till Ön och fikade, det blev förståss deras goda våfflor. Nu har Pernilla och Oskar åkt hem: Oskar ringde för en stund sen och berättade att dom hade kommit lyckligt hem.  Vi har packat upp ytterligare ett par kartonger och nu känns det som om vi behöver vila lite. Rolf har gått och lagt sig med huvudvärk. Han har det lite oftare nu efter olyckan. I morgon ska vi nog åka till Senoren och lyssna på Fanny som sjunger vid Brofästet. Så får vi väl ta en sväng upp till gamla lägenheten och hämta det som är kvar. På onsdag kommer städfirman och gör rent, sen är det klart för nästa hyresgäst som kommer den 1 juli.
 I dag gratulerar vi också Karin och Anna som fyller år i dag. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!


Ön

I dag tyckte Rolf att vi skulle koppla av en stund och fika på Ön. Det blev en skön stund med kaffe, våfflor med grädde och sylt och i väntan på att dom skulle bli färdiga mumsade vi på god glass. Sen satt vi och njöt en stund av de svalkande vindarna innan vi återvände till våra kartonger.
Rolf håller på att utforska hundpromenadstigar och i dag hittade han en stig som inte var så lyckad dvs Kia tyckte den var jättekul:" En svart och sur skogspöl, som gjord att dyka ner i" Rolf tyckte inte att det var kul och nu luktar hon inte så gott trots ivrig frottering. I morgon ska vi försöka duscha henne. Hon gillar det inte och inte vi heller för allt blir plaskblött när hon springer omkring och försöker torka av sig på golv, mattor och möbler. Men i morgon bitti när solen värmer utanför sovrummet så kan hon vara där och bli torr. Hoppas bara att det blir sol i morgon.

Härligt kök!

Nu börjar vi så smått se hur det kommer att bli. Fortfarande vet vi inte var vi ska lägga allt och IKEA måste nog snart få ett besök. I dag har jag använt tvättstugan. Den är riktigt bra men saknar tumlare. Jag gillar inte att behöva hänga tvätt men hyresvärden Stefan sa att tumlare är planerat. Men här finns mangel. Skönt. Nu har vi satt upp gardiner i köket också så nu ser här lite bebott ut. Rolf är just nu ute på kvällspromenad med Kia. Han får försöka hitta nya spännande promenadvägar. Jag har mellan uppackningsstunderna läst en bok av PD James, Patienten. Den var bra. Nu ska jag snart börja på en av Peter Robinson som också tillhör mina deckarfavoriter. Men innan dess ska jag packa upp några kartonger. A pro på rubriken så tycker jag att köket är bäst.

Läggdags?

Klockan är inte halv nio ännu och jag är så sömnig så jag nästan gäspar käkarna ur led. Inte kan man tittta på TV, den är inte inkopplad ännu och vädret ute är ruskigt. Kia har äntligen blivit lugn. Hon har varit lite stressad av den nya miljön men nu sover hon gott vid mina fötter. Jag ska nog trots den tidiga timman krypa i säng med en god bok. Det är en jobbig dag i morgon igen. Många kartonger är kvar att packa upp men Rolf har monterat upp flera lampor så nu har vi ljus i huset.  Nattinatti.

Äntligen hemma.

Ja, då har vi alltså flyttat igen. Nu sitter vi här med kartonger upp över öronen. Ett fullständigt kaos. Vi har fortfarande kvar lite i gamla lägenheten och nyss ringde förra hyresvärden och sa att det inte var någon brådska att flytta ut för nästa hyresgäst kommer inte förrän 1 juli. Skönt för vi har lite kvar i källaren, och krokar och spikar och en del tavlor kvar som vi nu inte måste stressa med, i stället kan vi koncentrera oss på att få upp hyllor och sånt i nya lyan.  Vi har fått ett härligt kök men det tar ju ett tag innan man vet var allt ska vara så nu irrar vi mest omkring och snubblar över kartonger. I går hade Rolf hjälp av tva skolpojkar som ville tjäna lite pengar. Dom var jätteduktiga. Den ena kommer hit i dag också men den andra visste inte om han kunde. Vi får se. Kia är kvar på pensionatet tills i eftermiddag. Det blir spännande att se hur hon reagerar för sitt nya hem.



KIA

Många kartonger blir det....

Usch så jobbigt det är att packa. Det tar ju aldrig slut. Jag orkar ju inte så lång stund i taget men Rolf är mera ihärdig. Hur ska vi få plats med allt? Mycket får vi ställa i garaget tills vi får lägenheten ovanpå också. Den får vi från 1 augusti som väl är och då blir vår lägenhet plötsligt en femrummare, hääärligt!
I eftermiddag ska vi köra Kia till hundpensionatet så hon får vara där tills torsdag så slipper hon bli orolig när flyttgubbarna kommer och bär ut allt. Redan nu är hon lite undrande över alla kartonger och över att vi inter hinner leka så mycket med henne. Det blir spännande att se hur hon finner sig till rätta i nya hemmet. Men det går nog bra, det gick ju så bra när vi flyttade hit.

Sorg

I går eftermiddag fick vi budet att en släkting till Rolf hade fallit ner från en byggnadsställning och avlidit. Vi kommer att sakna honom mycket och vi tänker på hans fru som nu blivit så ensam.


Nu närmar det sig.

Flytten alltså. I övermorgon går flyttlasset till Skolvägen. Fy bubblan vad jobbigt det är. Speciellt jobbigt är det att inte kunna göra allt man skulle vilja. Den förbaskade ryggen värker så fort jag gör något. Stackars Rolf. Men han är ju också så envis och tror att vi kommer att hinna fastän jag vet att vi inte gör det. Men vi kommer ju att bo så nära så vi kan köra med flera lass under resten av veckan. Vi har fram t.o.m. söndag på oss. På måndag kommer städfirman och på tisdag flyttar nästa hyresgäst in. Vi skulle egentligen haft kvar lägenheten en månad till men så var det någon som ville få flytta in genast och det är ju bara bra.
i helgen har vi kopplat av och varit på två kalas. Dels namngivningskalas för lilla Ines dels 40-årskalas för Pernilla. Båda var väldigt trevliga.
I dag regnar dett och är KALLT. Brrr! Jag hoppas att det är uppehåll i övermorgon. Håll tummarna!

RSS 2.0