Mellandag

Julhelgen är över och i morgon är det Nyårsafton. I dag har vi varit i stan och handlat. Jag har lämnat in mammas ringar till omarbetning och kommer förhoppningsvis att få en rysligt fin ring av dem. Så har vi varit på Lennarts konditori och fikat och ätit säsongens första semla. Den var som väntat mycket smaskig. Vi var också på skivrea och köpte en Jussi-skiva, en skiva med svensk jazz med bl.  Alice Babs samt en box med Ella Fitzgerald. Jag har lagt dom i min I-pod  så nu kan jag lyssna när jag målar.  

                                                             

Annandagen

Så har vi redan kommit till Annandag Jul. Julafton var vi som vanligt på Café TreG och firade jul tillsammans med ensamma och hemlösa som Frälsningsarmén tillsammans med familjerna Magnusson och Gustafsson så generöst bjuder på ett dignande julbord med allt som kan tänkas finns med. Jag sjöng och det blev uppskattat. Det är både lite sorgligt och glädjande att vara där. Att se dessa personer som har av olika anledningar hamnat i ren misär och de gamla som är totalt ensamma i världen men också att se den glädje som man ger dem under dessa timmar på Julaftonen. Ja det är en fantastisk sak som Gyllesfolket gör.
Sen åkte vi hem till lugnet och hundarna och där visade det sig att både Rolf och jag hade varit snälla under året så vi fick julklappar båda två.
I går var vi I Växjö hos Anette och firade jul med Rolfs barn och barnbarn. Det var mycket trevligt. Anette hade gjort en fantastisk skaldjurspaté som var mumsig och goda godisar bland mycket mera.
I dag skall ví alldeles strax åka till Ryssby och hälsa på Oskar och Pernilla  och i kväll sjunger jag i Tutaryd och Oskar spelar. Det är alltid trevligt att sjunga när Oskar accompanjerar.
           
Tutaryds kyrka annan Annandag.

Julstämning

Så är allt klart. Några julklappar till ska få vackert omslag och eventuellt något rim. Skinkan är griljerad och senapen är färdig. Det är egentligen det enda som behövs och så givetvis vörtbröd från Gylles. Det är jul. Nu ska jag sätta mig framför TV-n en stund och Rolf ska till macken och tvätta bilen. Den måste ju också bli julfin. Vi tänkte tvätta den i biltvätten i stan men där var 12 bilar före så då gav vi upp. Om jag inte hinner skriva något i morgon så vill jag nu önska alla eventuella läsare en riktigt GOD JUL!

Nästan klart

I går var vi i stan igen och shoppade lite som behövdes.Bl.a julgransbelysning för utebruk och i dag har vi satt upp en gran på balkongen.  När jag en stund senare stod i rummet för att beundra granen så fanns den inte där, dvs jag såg dn inte. Den hade blåst omkull så den gömde sig under fönstret. Nu har jag förankrat den ordentligt så nu kommer den förhoppningsvis att stå kvar hela julen. I morgon kan vi nog ha en vilodag för nästan allt är klart. Jag ska griljera skinkan på tisdag och Rolf ska göra ett par janssonar. Skönt att inte behöva stressa. I morgon blir det nog lutfisk till middag då ska vi festa till riktigt och ta ett par potatisar till. Mums. Jag har suttit och sett en gammal långfilm på TV. Den var med Rex Harrison, Shirley MacLaine och Ingrid Bergman, en riktig gammal goding. Rolf tröttnade ganska snart men i gengäld sitter han just nu och ser Scali och om en stund ska vi båda se Uppdrag försvunnen. Om jag tyar, jag är rätt sömnig.

Julpynt

I dag kommer juldukarna på plats och ljusstakarna ska få julmanschetter. Tomtarna placeras på lämpliga ställen och mammas julängel står redan på sin plats. På CD´n spelas julmusik och Rolf lägger sista handen vid utekontakten. Snart ska också balkongen pyntas. Ändå är det inte någon riktig julstämning, kanske beroende på att vädret är så grått och tråkigt, fast i dag är det inte så tjock dimma som tidigare i veckan, nu kan vi se sjön utanför fönstret det kunde man inte i går. Alltid nå´t sa han som fick se Åmål, eller hur det nu var.
Nu har jag alla julklapparna klara tror jag. Jag kanske ska köpa en till, jag har inte riktigt bestämt mig. Jag var inne i stan i går och handlade till Rolf och han ska nog åka in i dag för att handla till mig. Han har fått utförlig önskelista så han ska nog hitta något.
Nu är programmet till annandagssjungningen i Tutaryd klart. Det blir mycket sång. Välkomna ni som bor nära.

Julen närmar sig

I torsdags var vi på julfest med julbord i Vesperklockan i Ronneby. Mycket och gott. I går var vi på julfest med julbord i Tullskolans gamla lokaler. Mycket och go....Puh! Nu hoppas jag att det inte blir fler julbord förrän julafton på Tre G. I går var det Sandgrenska manskörens tenorer som stod för festen. Som vanligt blev det mycket sjungande, mer eller mindre vackert men väldigt trevligt. I dag har vi ledigt och ska verkligen njuta av att inte ha någon tid att passa.


Bild från tidigare år.

Vilodag

Konserterna i Nättraby gick riktigt bra. Vid första konserten var kyrkan fullsatt och vid andra fanns det bara några få platser kvar. Det är alltid trevlig stämning i Nättraby. Körsångarna är positiva och vänliga det är roligt att sjunga där. I går sjöng jag på Hantverket. Där var någon stor fest med bl.a. 4 kommunalråd och ca 60 andra personer. Dom verkade nöjda med Ulricas och mitt framträdande. Nu har jag lite paus till Annandagen om inget dyker upp. Det är faktiskt skönt för min rygg bahöver vila. Vi måste ta någon dag snarast och fara till staun och handla julklappar. Tiden fram till jul går ju så fort. Rolf har redan fått sin julklapp av mig, en bekväm arbetsstol i läder, men han får nog några till tror jag.
Vädret är fortfarande grått och regnigt, Ingen is på sjön och ingen snö någonstans.
 
Hembygdsön i december. Foto Owe Nodmar.

Myskväll

I går hade jag årets sista myskväll. Vi bjöd på skinkmacka med vörtbröd från Gylles och risgrynsgröt och lite senare kaffe och pepparkaka. Det kom många personer nästan dubbelt så många som vanligt.  Vi började kl 7 och fick avbryta den trevliga samvaron kl halv tio. Vi inledde kvällen med ett julmusikkryss som vi fick avbryta mitt i då vi fick besök av Karlskronas lucia med tärnor som sjöng flera sånger. Det var uppskattat.  När dom hade gått fortsatte kryssandet. Några julallsånger tog vid och så  delade jag ut julanagramen till allmän förtjusning. Så medan kaffe och kaka intogs höll man mycket koncentrerat på med klurigheterna. Så var det allsång igen och plötsligt hade tiden runnit iväg till halv tio då vi avbröt det hela. Detta konceptet är mycket omtyckt i all sin enkelhet. Jag fick en vacker blomma av Hembygdsföreningen för mitt jobb, det var oväntat men jag blev väldigt glad.
I morgon är det två konserter på raken i Nättraby. Det kan bli jobbigt eftersom min rygg har blivit så grymt dålig men det ska nog gå.
För övrigt är vädret uselt, grått och trist. Men i morgon får vi tända två ljus. Det värmer.


Lucian fick inte ha kronan eftersom hon inte kröns förrän i dag.

Oskar

I dag har Oskar namnsdag. Grattis från oss i Holmsjö
!

RSS 2.0