Varmt!

Puh, vad det är varmt. Jag saknar vår sjö. Det är inte så lämpligt att bada i näckrossjön som vi har som granne. Men man får göra det bästa av läget i alla fall.
Skogsframträdandet var mycket trevligt. Ca 100 pers kom och verkade mycket nöjda med vad dom fick höra.
I lördags satt vi för första gången i hammocken och fikade. Astrid och Oskar kom och gjorde oss sällskap så vi hade en trevlig stund i trädgården.
I söndags hade Mari och jag konsert i Hällaryd. Det var en vacker kyrka och lite märklig. Den var stor utanpå men liten inuti. Det var en träkyrka och den hade läktare som gick runt hela kyrkan. Konserten gick bra. Enligt Rolf väldigt bra. Trots att det var rysligt varmt i kyrkan.
I måndags hämtade jag nya skor på sjukhuset , i går var vi på IKEA i Kalmar och hos Claes Ohlsson där jag köpte en glödritningssats. Jag provade den i går kväll. Häftigt!
I dag har vi suttit i bersån och fikat. Det var skönt i skuggan
I morgon ska vi till Växjö en sväng och hämta en möbel.

Stress

Det började med repetition med Mari inför söndagens konsert i Hällaryd. Det gick riktigt bra. Mari är en mycket duktig accompanjatör dessutom väldigt glad och trevlig.
Sen hem och äta lunch i all hast i väntan på Jörgen och hans mamma. Vi repade ett par timmar inför morgondagens evenemang i Totasjöskogen. Nu har vi också satt ihop ett program. Det brukar vara min uppgift att bestämma vilken ordning vi ska framföra våra nummer. I år var det inte så lätt eftersom också Gunilla ska vara med och spela flöjt och de styckerna bestäms ine förrän i morgon efter kl 16. Men det blir nog bra.Jag har i alla fall bestämt vad jag ska ha på mig. Det blir en "flower power"-klänning från 70-talet. Det ni!!!
Klockan 15 var vi bjudna av Georg på kaffe och våfflor på Hembygdsön. Det är som vanligt mysigt att sitta där vid sjön och slappa.
Nu har jag skrivit ut programmet och plockat in alla dikter och sånger i rätt ordning i min pärm så nu kan jag snart koppla av. Rolf håller på med middagen så vi ska strax äta.
I morgon kommer Gunilla hit men innan dess ska jag till ortopedtekniska på lasarettet samtidigt som Rolf säljer vår våningssäng som vi har haft på Blocket. Skönt att bli av med den. Det är ju ingen som vill använda den.

iPod

Jag har blivit med iPod. Häftigt! Nu har jag inte tid att skriva mer, måste hinna läsa bruksanvisningen innan Morden i Midsomer.

Öppnare

I morse var jag på ögonundersökning. Det var inte alls obehagligt. Jag fick det lugnande beskedet att jag har bara lite grumlig glaskropp och det är helt ofarligt än så länge. Skönt!
Så har vi börjat hänga upp alla mina öppnare. Usch vad jobbigt, men jag måste ju ha dem kvar för det är ju det bästa med mig tycker John. Annars har det varit en lugn och lite tråkig dag i dag, men det behöver man ju ha ibland.

Nu är det redan söndag igen!

Regn, regn, regn!  Visst tittar solen fram några sekunder då och då men mest regnar det. I dag ska vi gå på teater i Älmtamåla och se Värdshusvärdinnan. Anton spelar en av rollerna så det blir extra trevligt. I går var vi på konsert i Flymen. Det var Gunillas son Mikael som spelade tillsammans med en urduktig gitarrist. Det var ett mycket skojigt program med bara nordiska stycken. I tisdags var vi i Rödeby på konsert med tre kantorsstuderande från Oskarshamn. En av mina tidigare elever var med och spelade och sjöng. Dom hade också ett trevligt program med framförallt trevliga orgelstycken av en fransman som dom inte kunde uttala namnet på ordentligt. I onsdags var vi med G-B och E på Sturkö och såg Jan Abrahamssons tavlor i Kvarnen. Han har utställning en gång om året och har sålt alla sina tavlor inom en timme. Folk köar för att få köpa dem. Han är rysligt duktig på att måla vatten med solblänk. Det är vackert. Sen åkte vi till Brofästet och åt kroppkakor. Godis!!




  

Födelsedagsfika

I dag var vi hos Anette i Växjö och fick födelsedagsfika. Hon fyllde år i torsdags men firade i dag. Det var trevligt att träffa Rolfs båda barn med familjer och även att träffa Evy som jag inte hade sett på länge. Efter en mumsig passionstårta bar det hemåt igen. Hem till våra hungriga hundar. Nu sitter vi vid varsin dator och "arbetar". Snart är det Morse igen.

Sommar

Så är vi mitt i sommaren. Jag har inte skrivit på länge för det har varit så mycket annat. Kära familjen från Upplands Väsby besökte oss en vecka. Vi var på Lovisas kalas i Växjö och på Stens kalas i Skåne, allt under en och samma vecka. Det är mycket för oss gamlingar. I onsdags hade vi besök av Christina och Robert det var också trevligt. I dag har vi varit med G-B och E i Kristianopel och besökt Rosengården. Det var fantastiska rosor. Jag köpte en att ha på balkongen. Hoppas att den trivs. Sen fikade vi på Sött och Salt och just när vi var klara kom regnet. Men det slutade snart så vi stannade till vid en loppis utanför kvarnen i Fågelmara där Rolf hittade en bok av Alf Henriksson som han köpte. Nu har jag sett en engelsk deckare och Rolf tittar på Morse. Allt är frid. I morgon ska vi dricka födelsedagsfika hos Anette.


Ett äppelträd fullt av rosor ---helt fantastiskt!
        

RSS 2.0